Kids + coach

De kunst van het geven

Geplaatst op 26-02-2019

Wanneer heb je voor het laatst iets voor iemand anders gedaan zonder dat je daar automatisch iets terug voor had verwacht? En? Wat voor een gevoel had je daarbij?

Het geeft je een goed gevoel, nietwaar?

Laten we eens andersom denken. Gisteren kreeg ik ‘toevallig’ van de vrouw van een student van mij het boek ‘Eet Goed, Voel Je Goed’ ik was blij verrast want het was niet aangekondigd en ik kreeg het boek spontaan in mijn handen gedrukt met de boodschap ‘een cadeautje voor jou…zomaar’.

 Ik keek op en nam het boek voor onze training dankbaar in ontvangst en kreeg meteen een lach op mij gezicht en die lach heb ik de hele avond bij mij gehouden en heb hem meegenomen naar huis. Geweldig dit!

Zo zie je maar dat het geven van iets, en nee dat hoeft niet per se een boek of iets anders te zijn, het kan heel klein zijn, bijvoorbeeld iemand een compliment geven of iemand een vriendelijke begroeting geven de ander zijn of haar dag een stuk aangenamer maken.

Het zijn de kleine –dagelijkse- dingen die het verschil maken. (en soms hebben andere het niet eens in de gaten, dat is soms zelfs nog leuker ) Die kleine dingen kunnen een ander zijn of haar dag soms weer helemaal goed maken.

Geef vandaag iets aan anderen, klein of groot maakt niet uit, wacht niet op anderen maar begin eens bij jezelf, geef vandaag iets aan een ander.

Youri

Deel dit bericht:

Hoe kun je gemakkelijk, snel en gezond eten?

Ik mag gaan stoppen met het bijhouden van wat ik allemaal eet.

Lees meer

8 tips om meer uit jezelf te halen

Hier heb ik 8 tips om meer uit jezelf (je leven) te halen

Lees meer
Archief

Hoe kun je gemakkelijk, snel en gezond eten?

Ik mag gaan stoppen met het bijhouden van wat ik allemaal eet.

Lees meer

8 tips om meer uit jezelf te halen

Hier heb ik 8 tips om meer uit jezelf (je leven) te halen

Lees meer
Archief
  • "Tijdens de lessen leren de kinderen om respect te hebben, meer zelfbeheersing en om zich op de juiste manier te verdedigen."

    Lot van Santen, moeder van Bram
  • "Warrior Academy is voor alle kids een aanrader! Een goede leerlas waar ze in het leven iets aan gaan hebben."

    Ramona van Dijk, moeder van Bryan
  • "De trainers maken elke les weer leuk en leerzaam en laten iedereen op zijn eigen niveau aan zichzelf werken."

    Sharm Khan-Booth