Kids + coach

Waarom haalbare en realistische doelen niet werken

Geplaatst op 26-02-2019

Comfortzone1

Heb je wel eens iets gedaan in je leven dat je van te voren nooit gedacht te kunnen doen? Het hoeven geen ‘grote dingen’ te zijn, als het maar groot genoeg is voor jezelf. Heb je dat wel eens ervaren?

Als je dit al eens overkomen is en je hebt jezelf verbaast met wat je gedaan hebt of bereikt hebt dan zul je merken dat realistische en haalbare doelen NIET werken.

Uit je Comfortzone
Als je onrealistische doelen stelt zul je merken dat je uit je comfortzone stapt / moet stappen en zul je automatisch naar dingen opzoek gaan – in je hoofd- die je wel helpen om die –momenteel- onrealistische- doelen te bereiken.

Wat op dit moment ONREALISTISCH is voor jezelf kan in de loop der tijd WEL een realistisch doel voor je zijn.

Voorbeeld: 
Als je mij 10 jaar geleden vroeg om Tienduizend keer op te drukken in één maand tijd dan zou ik je voor GEK verklaren, ik zou 10 jaar geleden niet eens kunnen BEDENKEN dat het mij zou lukken en deze ‘Gekke Gozer’ is het tien jaar later toch gelukt, omdat ik er steeds meer in ging geloven dat het mij zou lukken en op een gegeven moment werd dit werkelijkheid.

Je kunt veel meer dan je DENKT, en daarom moet je Onrealistische doelen voor jezelf stellen omdat je meer (lees VEEL MEER) dan je denkt dat je kan. Natuurlijk zul je hierdoor ongemakkelijk gaan voelen, en dat is goed, een probeer in deze oncomfortabele toestand te komen.

Start NU!
Wat zou nu voor jouw een ‘droom’ zijn dat je zou willen doen? Wat zou nu op dit moment niet realistisch zijn, denk nu eens niet wat mogelijk is, kijk wat onmogelijk is. Wees een beetje gek. Begin met dit ‘gekke idee’ op te schijven.

comfortzone2

Belangrijk!
De meeste mensen lezen alleen en doen niets, begin NU met het opschrijven! En laat meteen een in een reactie onderaan dit artikel weten dat je het gedaan hebt om meteen ook anderen te inspireren om het te daadwerkelijk te gaan doen.

Jij bent verantwoordelijk voor je EIGEN succes, doe er wat aan!

Deel dit bericht:

Hoe kun je gemakkelijk, snel en gezond eten?

Ik mag gaan stoppen met het bijhouden van wat ik allemaal eet.

Lees meer

8 tips om meer uit jezelf te halen

Hier heb ik 8 tips om meer uit jezelf (je leven) te halen

Lees meer
Archief

Hoe kun je gemakkelijk, snel en gezond eten?

Ik mag gaan stoppen met het bijhouden van wat ik allemaal eet.

Lees meer

8 tips om meer uit jezelf te halen

Hier heb ik 8 tips om meer uit jezelf (je leven) te halen

Lees meer
Archief
  • "Tijdens de lessen leren de kinderen om respect te hebben, meer zelfbeheersing en om zich op de juiste manier te verdedigen."

    Lot van Santen, moeder van Bram
  • "Warrior Academy is voor alle kids een aanrader! Een goede leerlas waar ze in het leven iets aan gaan hebben."

    Ramona van Dijk, moeder van Bryan
  • "De trainers maken elke les weer leuk en leerzaam en laten iedereen op zijn eigen niveau aan zichzelf werken."

    Sharm Khan-Booth