Kids + coach

Wil jij indruk op ons maken?

Geplaatst op 26-02-2019

We hebben het vaak niet in de gaten maar we kopen -van alles en nog wat- wat we eigenlijk niet nodig hebben. Vaak kopen we dingen die door de media / reclame / of via vrienden, kennissen of familie ‘verheerlijkt’ is. We maken vaak in ons hoofd de fout dat wat wij kopen of bezitten een indicatie is van ons succes, vaak zit dit zo geworteld in ons cultuur en in ons eigen zelfbeeld dat we het niet eens meer herkennen dat het in ons systeem zit.

Kijk naar Rolex, Ferrari, Armani, en al die andere dingen die wij eigenlijk graag zouden willen hebben omdat we dan ‘succesvol’ zijn, omdat we dan indruk op andere kunnen maken. Wanneer je dat bezit, ben je dan succesvol?

 

De ‘grote merken’ en de ‘grote namen’ zijn slim, ze doen het super in de marketing. ‘Kijk mijn horloge van 5000 of 10.000 euro om mijn pols, nu heb ik de STATUS bereikt van iemand die krachtig en slim is, ik ben welvarend en iedereen kijkt tegen mij op, ik loop niet met een klokje van 10 euro, wat zullen ze wel niet van mij denken? Hoe moet ik dan mijn status hoog houden?’

Ik zie veel mensen die op die manier in het leven staan. Boven hun eigen budget leven, dingen bezitten die ze eigenlijk niet konden kopen maar het toch nog hebben gekocht, dingen die ons gemaakt hebben om onze status te ‘verhogen’. Zelfs leningen afsluiten om dit te kunnen bereiken, om niet achter te blijven, jezelf in een financiële afgrond duwen, je leven in een stress brengen welke eigenlijk niet nodig is, en welke eigenlijk minder leuk is…

Het punt. die ik wil maken is dat ik graag zou willen dat we met zijn allen (jij en ik) beter gaan kijken naar de dingen die we kopen en waarom we die eigenlijk kopen. Ik denk dat we beter moeten kijken naar ons manier van leven.

En denk dat we niet in de merken en statussymbolen verstrikt moeten raken en meer moeten gaan vermijden omdat het niets te maken heeft met ware rijkdom en geluk.

Besteed je hartverdiende geld aan verstandige dingen aan jezelf en je familie en niet aan dingen die alleen je EGO een boost geven.

Maak graag indruk op een andere manier, niet om wat je bezit maar wat je doet en wie je van binnen bent.

Leef simpel en geniet van de kleine dingen.

Youri

Deel dit bericht:

Hoe kun je gemakkelijk, snel en gezond eten?

Ik mag gaan stoppen met het bijhouden van wat ik allemaal eet.

Lees meer

8 tips om meer uit jezelf te halen

Hier heb ik 8 tips om meer uit jezelf (je leven) te halen

Lees meer
Archief

Hoe kun je gemakkelijk, snel en gezond eten?

Ik mag gaan stoppen met het bijhouden van wat ik allemaal eet.

Lees meer

8 tips om meer uit jezelf te halen

Hier heb ik 8 tips om meer uit jezelf (je leven) te halen

Lees meer
Archief
  • "Tijdens de lessen leren de kinderen om respect te hebben, meer zelfbeheersing en om zich op de juiste manier te verdedigen."

    Lot van Santen, moeder van Bram
  • "Warrior Academy is voor alle kids een aanrader! Een goede leerlas waar ze in het leven iets aan gaan hebben."

    Ramona van Dijk, moeder van Bryan
  • "De trainers maken elke les weer leuk en leerzaam en laten iedereen op zijn eigen niveau aan zichzelf werken."

    Sharm Khan-Booth